Hahmon luominen

Siirry alas

Hahmon luominen

Viesti kirjoittaja Heidi lähetetty 7/2/2009, 08:17

Haluat siis pelata Vairéssa? Hyvä niin, uusia pelaajia ja hahmoja tarvitaan aina. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan niin hahmon luonti onnistuu kaikkein helpoiten.
Muistathan laittaa hahmon esittelyn oikeaan kohtaan!
Kun olet luonut hahmon, sinun täytyy odottaa, että ylläpitäjät tai moderaattorit hyväksyvät sen, sen jälkeen areena on auki

Meillä ei ole hahmorajaa, mutta yrittäkää luoda niitä, niin että jaksatte ja kerkeätte pelaamaan kaikilla hahmoillenne jotka luotte.

Kun luot hahmoa kerro esittelyssä ainakin seuraavat asiat:

- Anna ainakin seuraavat perustiedot; Hahmon nimi, kutsumanimi, ikä, sukupuoli, rotu, luokka, asuinsija, mahd. työ?
- Kerro pelaajan nimi/nick (ja mainitse sähköpostisi)
- Hahmon lemmikkejä/eläimiä
- Luonne (vähintään 50 sanaa)
- Ulkonäkökuvaus (myös piirretyt ja täysin lailliset kuvat käyvät) sekä kuvaus mahdollisista aseista mitä hahmo kantaa
- (Menneisyyskertomus)

Esittelyihin saa lisätä laulunsanoja, sitaatteja, mottoja ja muuta krääsää jos haluaa.

Rotu & Luokka
Nämä saattavat täysin tietämättömälle kuullostaa oudoilta, mutta niistä saa lisätietoa tästä alta. Lukekaa huolella.

ROTU
Jokaiselle hahmolle tulee laittaa siis esittelyyn rotu. Emme valitettavasti hyväksy hahmoiksi pelkkiä eläimiä, mutta voittehan ottaa hahmollenne lemmikin ja pelata sillä hahmon kautta. Tai esimerkiksi noidat/velhot/maagit voivat tilapäisesti muuttua joksikin eläimeksi.
Ensimmäinen hahmo kannattaa olla ihminen (ei pakko kuitenkaan), "erikois" rotuja kannattaa luoda sitten kun on päässyt omasta mielestään pelaamiseen kiinni ja pystyy aktiivisesti käyttämään jokaista hahmoaan.

Ihminen
Tavalliset ihmiset ovat Vairen kuninkaan suosiossa.
Ihmiset ovat rakenteensa puolesta monenlaisia ja tiettyä tyyppiä ei ole. Ihonväri, hiukset, puhetapa, pituus jne, ovat kaikki laidasta laitaan ja ei ole mitään merkitystä minkä niistä hahmolleen nappaa.
Ihmiset eivät osaa taikoa. Heillä ei ole sitä vanhaa taikuutta mitä haltiat ovat käyttäneet jo aikojen alusta, eivätkä ihmiset osaa käyttää esineitä (esim. taikasauva, amuletit) joissa on taikuutta.
Jos jäi kysyttävää tavallisista ihmisistä ja heidän ominaisuuksistaan, niin kiskaiskaa hihasta.

Puolihaltija
Puolihaltiat ovat ihmisen ja haltian 'risteytyksiä' Puolihaltiat elävät ihmisiä pidempään, mutta haltioita lyhyempään. Puolihaltioihin voi vaikuttaa enemmän joko ihmisen puoli, jolloin tässä on selvästi ihmismäisiä piirteitä enemmän kuin haltiaa. Toinen mahdollisuus on, että puolihaltiaan vaikuttaa enemmän haltia, eli hahmossa on enemmän haltiapiirteitä.
Jokaisella puolihaltialla on hieman suipot korvat ja puolihaltian pituus on noin 160-180cm luokkaa.
Silmien tavallisimmat värit ovat haaleita. Pistävän kirkkaat värit ovat hieman erikoisuuksia ja tulevat pitkälti ihmisveren kautta.
Puolihaltiat taitavat haltioiden vanhaa taikaa, jos sitä on heille opetettu. Taiat eivät ole kuitenkaan voi olla niin vaikeita ja tehokkaita, kuin oikeilla haltioilla, eivätkä myöskään niin vaarallisiakaan. Taikoja on vain rajoitettu määrä ja nekin tulevat yleensä puolihaltian haltiavanhemman 'luonnonvoimasta'.

Puolihaltiat ikääntyvät siis hieman eritavalla kuin ihmiset ja hieman eritavalla kuin haltiat. Tässä on jotain esimerkkejä ikääntymisen suunnasta, jotta iät eivät olisi aivan tuulesta temmattuja.

n. 50 vuotias puolihaltia on ihmisen iässä 18-20 vuotias.
n. 100 vuotias puolihaltia on ihmisen isässä 28-30 vuotias.
n. 200 vuotias puolihaltia on ihmisen isässä 48-50 vuotias.
jne. toivottavasti tajusitte 'kaavan'. Noihin väleihin voi sitten soveltaa ikiä.
Se ei haittaa ollenkaan jos iät vähän heittävät, siitä ei tule hirttotuomiota. ^^

Osahaltija
Osahaltijat ovat kuin puolihaltioita, mutta haltiaveriprosentti on eri. Hahmolla voi olla esimerkiksi 75% haltiaverta, tai vaikka 25% haltiaverta suonissaan. Mitä enemmän haltiaverta on, sitä enemmän hahmon tulee näyttää haltialta (toimii siis myös päinvastoin).
Kun haltiaveriprosentti pienenee, niin kyky käyttää taikuutta pienenee (myös päinvastoin).
Kun haltiaveriprosentti pienenee, niin hahmo ikääntyy nopeammin (myös päinvastoin).

Haltija
Jalo ja pitkäikäinen kansa. Eivät ole kuitenkaan kuolemattomia, vaan kuolevaisia. Ikääntymiseen voi soveltaa puolihaltioiden ikääntymistä (ylempänä), eli haltian ikä on kaksinkertainen puolihaltian ikään verrattuna, jos hahmot ovat ulkoisesti samanikäisiä.

Haltioita voi olla eri rotuisia. Rodut tulevat luonnonvoimien mukaan (mm. ilma, vesi, metsä/luonto, yö) ja omasta luonnonvoimastaan haltia saa 'voimansa' jonka avulla hän pystyy taikomaan. Haltiat eivät osaa niin laajaa taikuutta kuin noidat/velhot/maagit, vaan heidän taikansa on luonnonvoimaan rajoittunutta. Jokainen omaa voimat jo lapsena, mutta niiden käyttö tulee opetella.
Ulkonäön piirteet tulevat myös suurimmaksi osin haltaian luonnonvoimasta mm.
- Vesi/ilma = vaaleat sävyt (silmät, iho, hiukset)
- Metsä/luonto = vaaleat ja tummat sävyt (silmät, iho, hiukset)
- Yö = tummat sävyt (silmät, iho hiukset)

Yleensä haltioilla on rotuunsa perustuvia erikoisominaisuuksia. Mm. metsähaltiat ovat hyviä liikkumaan metsässä, tuntevat luonnon ja kasvit, viihtyvät metsissä. Yöhaltiat näkevät pimeässäkin hyvin ja ovat loistavia piiloutujia. Vesihaltiat tulevat veden kanssa toimeen, osaavat uida ja pystyvät pidättämään hengitystään muita pidempään. Ilmahaltiat ovat ketteriä ja nopeita.

Haltialapset/Puolihaltialapset
Pelissä on aiemmin käytetty haltialapsilla erilaista ikääntymistapaa. Jos siis ei halua pelata haltialapsella ikuisuuksia, niin haltialapsien ikääntymistä voi nopeuttaa. Haltia/puolihaltialapsen voi ikäännyttää 15,16,17 tai 18 vuotiaaksi asti (tai nuoremmaksi)vuosi kerrallaan ja sen jälkeen haltian ikääntyminen voi hidastua radikaalisti.
Tämä ei ole pakollista, mutta tätä tyyliä on käytetty jos on haluttu pelaamaan jo hieman varttuneemmilla lapsilla.

Vampyyri
Emme suosittele vampyyriä ensimmäiseksi hahmoksi, tätä on tavallaan erikoishahmo ja Vampyyrin luomiseen täytyy kysyä jo valmiiksi lupa ja pelausohjeita Admineilta.
Vampyyreilla autohiittaus on jossakin määrin sallittu.

Vampyyrit heräävät kun ilta koittaa. Kun pimeys laskeutuu synkkänä Vairén, Esmen ja Darienin päälle, lähtevät kuninkaan kätyrit liikkeelle. Ihmisten kauhuksi ne kiertelevät Vairéssa useammin kuin muualla. Kuningas on kuitenkin rajannut niiden kulun näihin kahteen kaupunkiin, mutta kaikista uhkarohkeimmat ja tottelemattomat vampyyrit uskaltautuvat hakemaan ravintoaan myös kaupunkien ulkopuolelta.
Valkoihoiset ja kalmankalpeat olennot karttavat syystä valoa. Aurinkoon joutuessa ne alkavat palaa sisältäpäin, kunnes lopulta jäljelle jää vain ulkokuori.
Vampyyrit tunnistaa kalpeasta ihosta, hieman pitemmistä kulmahampaista, todella tummista silmistä ja siitä, että ne liikkuvat yöaikaan.
Vampyyrit ovat hankalia tapettavia, useat soturitkaan eivät näille olennoille pärjää, sillä kenelläpä sattuisi olemaan puuvaarnaa tai pyhitettyä vettä mukanaan kokoajan? Miekasta ei Vampyyrin kanssa ole sen suurempaa hyötyä, sillä vampyyri pystyy parantamaan miekan aiheuttamat vahingot. Vain erikoiset vampyyrien tappamiseen tarkoitetut erikoismiekat (lumottuja!) voivat vahingoittaa vampyyria, niin että tämä ei pysty parantamaan haavojaan.
Vampyyrit ovat myös voimakkaita, nopeita ja ketteriä, mutta ne eivät voi kadota näkyvistä eivätkä muuttua lepakoiksi. Yli-inhimillisen nopea liikkuminen on kuitenkin sallittua.
Vampyyrit voivat juoda myös pelkästään eläinverta, mutta eläinveri ei ole läheskään yhtä ravitsevaa kuin ihmisveri.

Puolivampyyri/osavapyyri
Omaavat vampyyrien piirteitä veriprosentin mukaan enemmän tai vähemmän. Pienenkin vampyyriveriprosentin omaava hahmo parantuu nopeasti tavallisten aseiden vaikutuksesta. Puolivampyyrien ja osavampyyrien verentarve vaihtelee, mutta jokainen hahmo jossa on hitusenkaan vampyyriverta joutuu nauttimaan verta pysyäkseen hengissä/terveenä.
Kun vampyyriveriprosentti pienenee, niin vampyyri-piirteetkin ovat huomaamattomampia.
Jos hahmo ei ole täysiverinen vampyyri, niin se pystyy liikkumaan ulkona. Tähänkin vaikuttaa veriprosentti. Mitä enemmän hahmossa on vampyyriverta, sitä vaikeampi tämän on liikkua ulkona niin ettei valo polta tätä. Puolivampyyrit/osavampyyrit voivat kulkea siis ulkona hyvin suojautuneena (vaatteet, pitkä paita/takki, housut, kengät, huppu?). Yleensä puolivampyyrissä auringonvalo vaikuttaa ensimmäisena tämän silmiin ja paljolle valolle altistettuna vampyyri voi sokeutua.
Valolla on siis vaikutus myös osavampyyreihin/puolivampyyreihin, mutta se ei ole niin voimakas kuin täysiverisiin vampyyreihin kohdistuvan päivänvalon vaikutus.
Puoli/osavampyyrit suosivat myös pimeän turvassa liikkumista. Ne eivät ole yhtä voimakkaita tai nopeita, kuin täysvampyyrit.

Velho/noita/maagi
Noidat, velhot ja maagit osaavat siis taikoa käyttämällä apunaan taikaa sisältäviä esineitä (loitsukirjat, taikasauvat, amuletit, sormukset, korut, kristallit yms.). Kuningas ei hyväksy noituutta kuningaskunnassaan, joten maagejen on täytynyt soluttautua tavallisten ihmisten sekaan ja pidättäytyä käyttämästä taikuutta avoimesti. Omistavat monesti kauppoja kaupungissa ja työskentelevät siellä. Väheksyvät kuningasta.
Ulkonäkö on vapaasti valittavissa, kuten muutkin luonteenpiirteet. Kaikki eivät ole voimakkaita taikojia, vaan taikuutta on harjoiteltava ja kehitettävä voimakkaammaksi. Tämä onnistuu esim. osaavampien opetuksesta (ylivelhot), kirjoja lukiessa..

LUOKKA
Kaikilla hahmoilla kuuluu siis olla jokin tietty luokka/sääty. Luokkia löytyy alta, mutta jos mikään ei tunnu sopivan hahmoosi, ota yhteyttä Admineihin.
Liitä siis yksi luokka omaan hahmoosi.
Luokissa on myös rajoitteita, jotka on mainittu luokan perässä.

Kuninkaallinen - vain ihmisille (esmen hallitsijasuku vampyyrit), tähän kuuluu siis kuninkaan tyttäret, pojat, vaimo, serkut, veljet, siskot, tädit yms. Kuninkaalla pelaaminen kuitenkin tapahtuu Adminien kautta.
Jos haluat hahmosi kuninkaalliseksi, kysy erikoislupaa Admineilta!

Kuninkaan kätyrit - Ihmisille, puolihaltioille, haltioille ja vampyyreille. Kaikista kieroimmat ja epäinhimillisimmät kuningas valitsee omiin salaisiin kätyreihinsä. Heidän tehtävänään on vaimentaa kansa kuninkaan vastaisuuksilta ja pitää yllä pelkoa. Nämä eivät anna armoa.

Palvelusväki - Tekevät töitä linnassa, mutta asuvat muualla. Palvelusväkeä voivat olla vain ihmiset.

Ritari - Ritareita voivat olla vain ihmiset. Ritarit puollustavat kuningasta ja toimivat kuninkaan määräysvallan alaisina. He voivat kuitenkin johtaa sotureita ja jokaisella ritarilla on oma soturijoukkonsa komennettavana.

Soturit - Sotureita voivat olla ihmiset ja joskus puoli/osahaltiat (jos ovat ihmismäisiä!). Soturiksi ilmottaudutaan jollekkin johtavalle ritarille. Ritari laittaa sanaa eteenpäin ja kuningas päättää hyväksytäänkö hakija soturiksi.
Vain ansioituneet ja kuningasta hyvin palvelleet soturit voivat saada ritarin arvon.

Tohtori ja Professori - Koulunkäyneitä, tietäjiä ja viisaita. Tohtoreita ja Professoreita voivat olla ihmiset, puolihaltijat ja haltijat. Tohtoreilla ja Professoreilla on yleensä hyviä neuvoja elämään, lääkkeisiin, taikoihin ja muinaisiin tarinoihin. Valitse vain toinen!

Kauppias - Kauppiaita voivat olla ihmiset, puolihaltijat ja haltijat. Kauppiailla on usein oma putiikki jossain päin Vairéa, Esmeä tai Darienia. He ovat varakkaampia kuin tavalliset kaupunkilaiset.

Kaupunkilainen ja lapsi - Voivat olla ihmisiä, puolihaltioita tai haltioita. Kaupunkilaiset elävät Vairéssa, Esmessä tai Darienissa. Heidän vaatimattomat asuntonsa sijaitsevat asuinalueilla. Aikuiset työskentelevät kauppiaille, kuninkaalle ja muille joilla on työtä tarjota. Valitse vain toinen!

Varkaat - Ihmiset, vampyyrit, puolihaltijat ja haltijat. Ne joilla ei ole työtä, eivätkä he halua tienata rehellisin keinoin. Varkaat ovat epärehellistä ja karua porukkaa. Pitäkää kuitenkin varanne, kuningas ei siedä rötöstelyä ja siitä seuraa ankarat rangaistukset.

Kerjäläiset - Ihmiset, puolihaltijat ja haltijat. Ne jotka ovat omillaan karussa maailmassa. Kuningas ei siedä kerjäläisiä ja keinot niiden karkoittamiseen ovat kovat. Mieti tarkkaan ennen kuin istut pääkadulla kerjäämässä rahaa leivänkannikkaan.

Vaeltajat ja Erakot - Ihmiset, puolihaltijat ja haltijat. Vaeltajat ja Erakot eivät asu Vairéssa, Esmessä tai Darienissa, vaan jossain muualla, tai sitten liikkuvat paikasta toiseen rauhoittumatta aloilleen. Erkakoilla saattaa olla mökinrahjus Tarannoksen aarniometsän rajalla tai Hyelan vuoristoilla.
Majatalot ovat oiva paikka majoittua kaupungeissa jos vaeltajat sattuvat saapumaan kaupunkiin.
avatar
Heidi
Admin

Viestien lukumäärä : 983
Ikä : 24
Registration date : 06.02.2009

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa